Όργανα μέτρησης Κατασκευάζεται στην Ιταλία

Όργανα μέτρησης

Ο χρόνος κυλά
Στις μέρες μας, ο κόσμος εξελίσσεται ταχέως προς μια ηλεκτρονική κατεύθυνση, όπου τα παλαιά όργανα μέτρησης χώρου και χρόνου όπως οι κλεψύδρες, τα βαρόμετρα νερού και οι πυξίδες δίνουν την αίσθηση αρχαιολογικών ευρημάτων.

Aπεναντίας ισχύει το αντίθετο: ακριβώς λόγω της διάδοσης υπερτεχνολογικών ηλεκτρονικών μέσων όπως ψηφιακά ωρολόγια με χίλιες λειτουργίες, βαρόμετρα αληθινοί μετεωρολογικοί σταθμοί, κατάλογοι και ημερολόγια ενσωματωμένα σε φορητούς υπολογιστές, τα παλαιά εργαλεία μέτρησης διατρέχουν τη δεύτερη νιότη τους. Είναι αντικείμενα λατρείας, τρόπος ζωής και έκφρασης προσωπικού γούστου παρά απλά και πρακτικά εργαλεία καθημερινής χρήσης.

Παραδοσιακά διακοσμητικά πρότυπα όπως η κλεψύδρα, το βαρόμετρο νερού, το επιτραπέζιο ημερολόγιο, προσδίδουν έναν τόνο κλασικισμού στο γραφείο και συνάμα μια αίσθηση αιωνιότητας που αντλείται απο την πολύτιμη και ασυνήθιστη μορφή τους.

Οι Cosi Tabellini προτείνουν μια πλούσια συλλογή χειροποίητων αντικειμένων μέτρησης τόσο μοναδικών όσο και ανεπανάληπτων, που αγνοούν τις μεταβατικές μόδες των καιρών και αυξάνουν σε αξία με το πέρασμα του χρόνου διατηρώντας την αποκλειστική τους γοητεία.

Όργανα μέτρησης χρήσιμα και διακοσμητικά, έκφραση ενός χαρακτήρα που δεν εγκαταλείπει το ραφινάτο στυλ του ακόμη και στην καθημερινότητα του.