Αντικείμενα για το φωτισμό Κατασκευάζεται στην Ιταλία

Αντικείμενα για το φωτισμό


Οι τελευταίες φωτιές


Το σπίτι φαντάζει μαγικό όταν φεγγοβολά απο τη λάμψη των κεριών. Στα χρόνια της ενεργειακής εξοικονόμησης, στα οποία και η έρευνα επιδίδεται σε λύσεις χαμηλού ενεργειακού κόστους, τι το καλύτερο απο την επιστροφή στα αρχέγονα φωτιστικά αντικείμενα των προγόνων μας;

Κεριά, κηροπήγια και λάμπες πετρελαίου, κυριαρχούν με τον ποικιλόμορφο συμβολισμό τους και αποτελούν έμβλημα θετικότητας. Πρόκειται βέβαια για αλληγορίες μιας ευτυχής πνευματικής ανόδου. Στη φλόγα, εξάλλου, συγκεντρώνονται οι έννοιες της αγνότητας, της φώτισης, της πνευματικής αγάπης, η εικόνα της συμβολίζει το πνεύμα και την υπερβατικότητα.

Ο Δάντης θεωρούσε ότι το κερί είναι η ψυχή ενώ η φλόγα είναι η θεία χάρη, ή καλύτερα η ανθρώπινη διδαχή ενάντια στην αποκάλυψη μέσω της θείας χάρης. Τα συστατικά αυτής της απλής πηγής φωτός, το κερί, το φυτίλι, η φωτιά, ο αέρας είναι πράγματι μια σύνθεση όλων των θεμελιωδών στοιχείων της φύσης.

Ομοίως και το κηροπήγιο είναι ένα αντικείμενο γεμάτο συμβολισμούς. Αρκεί να σκεφτούμε τη μενοράχ, το επτάφωτο εβραϊκό κηροπήγιο, που συνδυάζοντας μια βιβλική εντολή και τον αριθμό των πλανητών είναι ένα είδος δέντρου του κόσμου.

Για εκείνους που θέλουν να ξαναζωντανέψουν βραδιές γοητείας μακρινών εποχών απευθύνεται η συλλογή αντικειμένων για το φωτισμό, με υπογραφή Cosi Tabellini.

Οι τελευταίες φωτιές: γοητεία δίχως χρόνο αντικειμένων που επικαλούν για βραδιές μαγείας σε όλο το σπίτι.