Αντικείμενα για τα γλυκά Κατασκευάζεται στην Ιταλία

Αντικείμενα για τα γλυκά


Γλυκά & καφές


Είτε όταν σερβίρονται στο τέλος ενός γεύματος, είτε κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού τσαγιού, τα γλυκά αποτελούν την υψηλότερη αισθητική απόλαυση. Και ακριβώς επειδή έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνεστιάσεις, δεν αμφισβητείται η αναζωογονητική γευστική επίδρασή τους, η παρουσία τους συνοδεύεται απο τις καλύτερες δημιουργίες σερβίτσιων.

Η τιμητική θέση πάνω στο τραπέζι φυλάσσεται για τις τουρτιέρες και τους δίσκους, που εμπεριέχουν τα παραδοσιακά γλυκά και παράλληλα διακοσμούν. Κεράσματα, σοκολατάκια και γενικότερα τυλιχτά γλυκά μπορούν να σερβιριστούν σε υπερυψωμένους δίσκους και μπολιέρες της συλλογής μας η οποία περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα σχεδίων.

Το μυστικό μιας τέλειας παρουσίασης τραπεζιού που αναδεικνύει αρμονία μεταξύ βάσης και περιεχομένου, είναι η ελεύθερη δημιουργικότητα και φαντασία που εκφράζεται στο συνδυασμό πιάτων, ποτηριών, μπιμπελό, εργόχειρων με την ήδη πλουσιοπάροχη ποικιλία γλυκών.

Ο καφές φτάνει στην Ευρώπη στα τέλη του 17ου αιώνα απο τον αραβικό κόσμο που είναι αντίθετος με τη νοοτροπία του αλκοόλ και τον αποκαλεί "κρασί του Ισλάμ". Υιοθετείται γρήγορα απο τους αριστοκρατικούς κύκλους ως εθιμοτυπική συνήθεια. Χρησιμοποιείται περισσότερο για να επιδείξει τις κοινωνικές εκδηλώσεις των ευγενών και τη μεγαλοπρέπεια της εποχής παρά τις αδιαμφισβήτητες διεγερτικές του ιδιότητες. Τα σερβίτσια του καφέ μεταμορφώνονται σε εργαλεία για το πρωτόκολο των αυλικών.

Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες των σερβίτσιων του καφέ είναι εμπνευσμένες απο εκείνη την ευγενή παράδοση.