Αντικείμενα για το μπάνιο Κατασκευάζεται στην Ιταλία

Αντικείμενα για το μπάνιο


Το μπάνιο


Η τάση της εποχής είναι σαφής, δεν πρόκειται μόνο για επιρροή μόδας. Το μπάνιο σήμερα πρωταγωνιστεί μεταξύ των χώρων της κατοικίας. Η μακρά περίοδος της δημοκρατικής συγκατοίκησης και μιας κοινής αίσθησης σεμνότητας το είχαν καταστήσει έναν ενοχλητικό μα απαραίτητο κατασκευαστικό "μπελά". Έπιανε μικρή επιφάνεια και είχε αξεσουάρ εργονομικά που δεν είχαν να επιδείξουν διακοσμητικά στοιχεία. Έπρεπε με το λειτουργικό του ύφος να αποθαρρύνει την παραμονή και με την αρχιτεκτονική του όψη να κρύβει τις ασεμνείς πράξεις που πραγματοποιούνταν, σχεδόν να τις αναιρεί.

Φτάνοντας παγερά στο απόγειο αυτής της νοοτροπίας, φυσικής και πνευματικής, η εμμονή της ευτυχώς έληξε: τώρα υπερισχύει το άλλο πρόσωπο της διαρχικής φύσης του μπάνιου όπως αναφέρει ο μεγάλος συγγραφέας Somerset Maugham. Ξεχάστηκε η έννοια ενός σκοτεινού δωματίου όπου ο άνθρωπος ικανοποιούσε τις φυσικές, αρχέγονες ανάγκες του. Αντικαθίσταται απο ένα περιβάλλον που εξαίρει την ακαταμάχητη γοητεία του savoir vivre, τη χαρά που συνοδεύει τη φροντίδα και την καθαριότητα του σώματος, την ακατανίκητη έλξη της ευεξίας.

Αυτή η πρόφατη εξέλιξη αποτέλεσε αφορμή για τους Cosi Tabellini να δημιουργήσουν μια μικρή συλλογή αξεσουάρ μπάνιου που απευθύνεται σε υψηλά και επιλεκτικά targets. Διακριτικά αντικείμενα που συμπληρώνουν αρμονικά κάθε διακοσμητική άποψη.

Αξεσουάρ μπάνιου με κλασσικές γραμμές για ένα ολοκαίνουριο μπάνιο.