Αντικείμενα για το τραπέζι Κατασκευάζεται στην Ιταλία

Αντικείμενα για το τραπέζι


Γύρω απο το τραπέζι δε γερνάς


Το τραπέζι, που εκλαμβάνεται ως σκηνικό της τελετουργίας του γεύματος και, γενικότερα, ως μεταφορική έννοια του συμποσίου, γεννιέται με τον άνθρωπο και εξελίσσεται μαζί του. Γύρω απο το τραπέζι δε γερνάς, λέει καταχρηστικά ένα λαϊκό ρητό, και εννοείται ότι είναι το τραπέζι που δε γεράζει, που είναι πάντα μέσα στη μόδα, που επικαλείται έναν τρόπο ζωής σκεπτόμενο και θα παραμείνει, πιστεύουμε, άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον.

Και όταν ακόμη ο εκσυγχρονισμός του είναι δραστικός, δε χάνει τους δεσμούς του μεγαλοπρεπούς παρελθόντος, τη χλιδή των τραπεζιών του Βασιλιά Ήλιου ή του Ναπολέοντα, των βασιλικών αυλών του 1800, των αρχόντων του 1900, φυσικά αποδέχοντας κάποιες βασικές αρχές όπως η διάταξη των συνδαιτημόνων, η τακτοποίηση των πιάτων, ποτηριών, μαχαιροπήρουνων, πετσετών και όλων των απαραίτητων αξεσουάρ.

Τα υλικά και τα σχήματα των αντικειμένων για το τραπέζι αναδεικνύουν ακριβώς αυτή την "αιωνιότητα". Είναι επιλεγμένα προσωπικά απο τους Cosi Tabellini να προτρέπουν για ένα όμορφο και πρακτικό στρώσιμο τραπεζιού.